Marokko wil met Portugal of Spanje WK 2026 organiseren

Marokko wil samen met Portugal of Spanje het WK 2026 organiseren. Dit zou de eerste keer zijn dat het WK voetbal in meerdere continenten gespeeld gaat worden.

Lees meer over de toewijzing van het WK 2026

Marokko nam zelf in 1998 voor het laatst deel aan het Wereld Kampioenschap, maar zal als gastland voor het WK 2026 automatisch geplaatst zijn. Omdat Marokko niet volledig kan voldoen aan de voorwaarden van de FIFA, zoekt het samenwerking met Portugal of Spanje.

Spanje heeft het WK voetbal al eerder georganiseerd, namelijk in 1982. Spanje wilde samen met Portugal het WK 2018 gaan organiseren, maar de keuze viel uiteindelijk op Rusland

De Verenigde Staten is ook van plan om een bod uit te brengen op de organisatie van het WK 2026. Omdat de FIFA heeft aangegeven dat het toernooi ook in meerdere landen gespeeld mag worden, doet de VS mogelijk een gezamenlijk bod met Mexico en Canada. 

Het inreisverbod van Trump heeft mogelijk effect op de toewijzing van het WK 2026 aan de Verenigde Staten. De nieuwe president heeft strenge eisen ingesteld voor mensen die het land binnenkomen. Van deze beperkingen hebben zeer waarschijnlijk ook spelers en voetbalfans voor het WK voetbal in 2026 last.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-03-2017 20:30 | Bijgewerkt op: 08-03-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Marokko wil met Portugal of Spanje WK 2026 organiseren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Marokko wil met Portugal of Spanje het WK 2026 organiseren. Dit zou de eerste keer zijn dat het WK voetbal in meerdere continenten gespeeld gaat worden.


Over de auteur van 'Marokko wil met Portugal of Spanje WK 2026 organiseren'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl