Inreisverbod Trump werkt tegen VS bij bod op het WK 2026

Het inreisverbod van Trump heeft mogelijk effect op de toewijzing van het WK 2026 aan de Verenigde Staten. De nieuwe president heeft strenge eisen ingesteld voor mensen die het land binnenkomen. Van deze beperkingen hebben zeer waarschijnlijk ook spelers en voetbalfans voor het WK voetbal in 2026 last.

De Verenigde Staten is van plan om een bod uit te brengen op de organisatie van het WK 2026. Omdat de FIFA heeft aangegeven dat het toernooi ook in meerdere landen gespeeld mag worden, doet de VS mogelijk een gezamenlijk bod met Mexico en Canada. 

Volgens Aleksander Ceferin is het inreisverbod van de VS in strijd met de normen en waarden van de FIFA. De VS werd eerst gezien als grote favoriet als gastland voor het WK 2026, maar de kansen nemen af door de aanstelling van Trump als president. 

Het Wereld Kampioenschap voetbal is een wereldwijd evenement, met miljoenen belangstellenden. Iedereen moet deel kunnen nemen aan het voetbalfeest en het WK voetbal moet dus ook voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht nationaliteit of geloofsovertuiging. Als voetballers en supporters het land niet in mogen, zal het WK 2026 mogelijk niet in de Verenigde Staten gehouden gaan worden. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-02-2017 19:00 | Bijgewerkt op: 27-02-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Inreisverbod Trump werkt tegen VS bij bod op het WK 2026'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het inreisverbod van Trump heeft mogelijk effect op de toewijzing van het WK 2026 aan de VS. Iedereen moet deel kunnen nemen aan het voetbalfeest.


Over de auteur van 'Inreisverbod Trump werkt tegen VS bij bod op het WK 2026'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN