WK 2026 voetbal zal in meerdere landen gehouden worden

Het WK 2026 voetbal zal mogelijk in meerdere landen gehouden worden. Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino afgelopen donderdag 16 februari 2017 gezegd.

De FIFA zal meerdere gastlanden voor een Wereld Kampioenschap voetbal toelaten. De voetbalbond moet nadenken over de duurzaamheid van het voetbal op lange termijn. Daarbij moet de FIFA laten zien dat het verstandig is dat het WK 2026 voor het eerst in meerdere landen gespeeld gaat worden.

Infantino ziet een WK voetbal in een aantal landen wel zitten. Hij zit te denken aan twee tot vier landen met ieder drie tot vijf voetbalstadions. Een dergelijk bod van meerdere landen zal hij zeker aanmoedigen.

De landen moeten uiteraard wel dicht bij elkaar liggen, zodat voetballers en supporters niet te ver hoeven te reizen. 

De laatste keer dat het WK voetbal door meerdere landen werd georganiseerd, was in 2002. Destijds waren Zuid-Korea en Japan de gastlanden. De FIFA heeft daarna besloten dat het een eenmalige gebeurtenis was, waardoor de WK's van 2006 (Duitsland), 2010 (Zuid-Afrika) en 2014 (Brazilië) in slechts één land gespeeld werd.

Ook het WK 2018 (Rusland) en het WK 2022 (Qatar) zijn al toegewezen aan één land. 

Tot nu toe hebben Canada, de VS en Mexico aangegeven interesse te hebben in een gezamelijk bod op de organisatie van het WK 2026. 

Aan het WK 2026 zullen voor het eerst 48 landen deelnemen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-02-2017 20:30 | Bijgewerkt op: 20-02-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'WK 2026 voetbal zal in meerdere landen gehouden worden'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het WK 2026 voetbal zal mogelijk in meerdere landen gehouden worden. Tot nu toe hebben Canada, de VS en Mexico interesse in de organisatie van het WK 2026.


Over de auteur van 'WK 2026 voetbal zal in meerdere landen gehouden worden'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon