De VS, Canada en Mexico willen het WK 2026 organiseren

Drie landen hebben zich officieel gemeld om het WK 2026 voetbal te organiseren. De VS, Canada en Mexico zijn van plan om gezamenlijk het voetbaltoernooi te organiseren, en zij zijn tot nu toe de enige serieuze kandidaten.

Aan het WK 2026 zullen maar liefst 48 landen deelnemen, zodat ook het aantal wedstrijden uitgebreid wordt naar 80. Het overgrote deel van de wedstrijden zal in de VS gespeeld gaan worden. Mexico en Canada zullen elk 10 wedstrijden toegewezen krijgen volgens de planning. Er zullen 16 poules komen met elk 3 landen.

Op 20 februari 2017 heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino aangegeven dat het toernooi in 2026 mogelijk in meerdere landen gehouden zal gaan worden. De voetbalbond moet nadenken over de duurzaamheid van het voetbal op lange termijn. Daarbij moet de FIFA laten zien dat het verstandig is dat het WK 2026 voor het eerst in meerdere landen gespeeld gaat worden. De laatste keer dat het WK voetbal door meerdere landen werd georganiseerd, was in 2002. Destijds waren Zuid-Korea en Japan de gastlanden. 

Het is echter nog niet zeker dat het voetbalevenement toegewezen zal gaan worden aan de VS, vanwege het inreisverbod van president Trump. De nieuwe president heeft strenge eisen ingesteld voor mensen die het land binnenkomen. Van deze beperkingen hebben zeer waarschijnlijk ook spelers en voetbalfans voor het WK voetbal in 2026 last.

Mexico heeft twee maal eerder het Wereld Kampioenschap voetbal georganiseerd, namelijk in 1970 en in 1982. Brazilië en Argentinië wonnen deze toernooien destijds. De Verenigde Staten organiseerden het toernooi éénmaal, namelijk in 1994. Brazilië won ook dit toernooi, dat te boek staat al het meest bezochte WK ooit. Canada heeft nog nooit een WK voetbal georganiseerd. 

Mogelijke andere landen die geïnteresseerd zijn in de organisatie zijn: Colombia, Kazachstan en Marokko. Lees hier meer over de toewijzing van het WK 2026.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-04-2017 21:00 | Bijgewerkt op: 10-04-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'De VS, Canada en Mexico willen het WK 2026 organiseren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De VS, Canada en Mexico zijn van plan gezamenlijk het WK 2026 voetbal te organiseren. De landen hebben zich officieel gemeld bij de FIFA en zijn de enige.


Over de auteur van 'De VS, Canada en Mexico willen het WK 2026 organiseren'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig ge├╝pdatet.