Canada, VS en Mexico willen samen het WK 2026 organiseren

Canada, de Verenigde Staten en Mexico denken erover om het WK 2026 voetbal gezamenlijk te organiseren. Het is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van het Wereld Kampioenschap dat drie landen samen het toernooi organiseren.

Afgevaardigden van de drie voetballanden komen in 2017 bij elkaar om de mogelijkheden door te nemen, aldus Victor Montagliani van voetbalfederatie CONCACAF. Volgens hem zijn de landen ervan bewust dat elk land ook alleen het WK 2026 zou kunnen organiseren, maar een kampioenschap in drie landen is ook zeker een goede optie.

Ondanks dat het nog nooit eerder voor is gekomen, gaf de FIFA in oktober 2016 aan dat het WK voetbal ook door meer dan twee landen gezamenlijk georganiseerd zou mogen worden. Daarbij heeft de bond geen maximum gesteld aan het aantal kandidaten. In 2002 werd het WK gehouden in Japan en Zuid-Korea.

De laatste keer dat het Wereld Kampioenschap voetbal plaats vond in de CONCACAF was in 1994 toen de Verenigde Staten het toernooi organiseerde. Het WK 2026 valt toevallig in hetzelfde jaar als het 250-jarig bestaan van de Amerikaanse onafhankelijkheid.

Montagliani vindt het dan ook hoog tijd dat het toernooi in 2026 weer naar zijn continent komt. Daarbij zullen mogelijk 48 deelnemende landen aanwezig zijn.

De organisator van het WK 2026 wordt in mei 2020 bekend gemaakt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 30-12-2016 14:00 | Bijgewerkt op: 30-12-2016 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Canada, VS en Mexico willen samen het WK 2026 organiseren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Canada, de Verenigde Staten en Mexico denken erover om het WK 2026 voetbal gezamenlijk te organiseren. De organisator wordt in mei 2020 bekend gemaakt.


Over de auteur van 'Canada, VS en Mexico willen samen het WK 2026 organiseren'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig ge├╝pdatet.

Amazon