Marokko wil het WK 2026 voetbal officieel organiseren

Marokko heeft zich officieel bij de FIFA gemeld om het Wereld Kampioenschap voetbal in 2026 te mogen organiseren. 

Vrijdag stelde het land zich kandidaat en maakt tot nu toe 50% kans op toewijzing van het voetbaltoernooi. Canada, Mexico en de Verenigde Staten hebben zich namelijk ook als gezamenlijke kandidaat gemeld bij de wereldvoetbalbond. 

Eerder maakte Marokko al bekend interesse te hebben in een gezamenlijk bod met Spanje of Portugal. Dit zou de eerste keer zijn dat het WK voetbal in meerdere continenten gespeeld gaat worden. Toch hebben de Marokkanen besloten de organisatie in hun eentje op zich te willen nemen.

Het WK voetbal is in het verleden slechts één keer eerder op het Afrikaanse continent gespeeld, en wel in Zuid-Afrika in 2010. Destijds stelde Marokko zich ook al kandidaat maar werd dus niet verkozen tot gastland. Nederland verloor in 2010 de finale van Spanje.

De bekendmaking van het gastland voor het WK 2026 zal geschieden op 13 juni 2018, en niet in 2020 zoals eerst de bedoeling was. Dit heeft de FIFA in mei 2017 bekend gemaakt. Chili en Colombia hebben ook aangegeven interesse te hebben, maar de landen hebben dit nog niet officiëel gemeld.

Het WK wordt in 2018 gespeeld in Rusland en in 2022 in Qatar. Het toernooi in 2026 zal voor het eerst door maar liefst 48 landen gespeeld gaan worden, in plaats van 32.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-08-2017 09:30 | Bijgewerkt op: 11-08-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Marokko wil het WK 2026 voetbal officieel organiseren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Marokko heeft zich bij de FIFA gemeld om het Wereld Kampioenschap in 2026 te mogen organiseren. Daarmee maken de Afrikanen 50% kans op de toewijzing.


Over de auteur van 'Marokko wil het WK 2026 voetbal officieel organiseren'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com