Gastland voor het WK 2026 wordt in 2018 bekend gemaakt

De toewijzing van het WK 2026 zal in 2018 geschieden. De FIFA heeft onlangs besloten dat het gastland van het Wereld Kampioenschap voetbal 2026 volgend jaar al bekend wordt gemaakt, en niet in 2020 zoals eerst de bedoeling was.

Canada, Mexico en de VS willen gezamenlijk het voetbaltoernooi organiseren en zijn tot nu toe de enige kandidaten voor de organisatie. De FIFA heeft hun verzoek om de toewijzing te vervroegen met 93% van de stemmen aangenomen.

Dit betekent dat het gastland (of de gastlanden) twee jaar eerder bekend gemaakt wordt, zodat landen nu nog drie maanden hebben om een bod uit te brengen. Het voorstel is dus erg gunstig voor de enige gezamenlijke kandidaten, die daarmee hun kans enorm toe zien nemen. 

Aan het WK 2026 zullen maar liefst 48 landen deelnemen, zodat ook het aantal wedstrijden uitgebreid wordt naar 80. Het overgrote deel van de wedstrijden zal in de VS gespeeld gaan worden. Mexico en Canada zullen elk 10 wedstrijden toegewezen krijgen volgens de planning. Er zullen 16 poules komen met elk 3 landen.

Het is echter nog niet zeker dat het voetbalevenement toegewezen zal gaan worden aan de VS, vanwege het inreisverbod van president Trump. De nieuwe president heeft strenge eisen ingesteld voor mensen die het land binnenkomen. Van deze beperkingen hebben zeer waarschijnlijk ook spelers en voetbalfans voor het WK voetbal in 2026 last.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 14-05-2017 14:00 | Bijgewerkt op: 14-05-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Gastland voor het WK 2026 wordt in 2018 bekend gemaakt'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De toewijzing van het WK 2026 zal in 2018 geschieden. Het besluit van de FIFA is erg gunstig voor de enig gezamenlijke kandidaten Canada, Mexico en de VS.


Over de auteur van 'Gastland voor het WK 2026 wordt in 2018 bekend gemaakt'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig ge├╝pdatet.