Voetbal en de stad: activiteiten voor het gezin in New York

Iedereen moet minstens een keer in hun leven de stad New York bezocht hebben. Het is een stad die zo ongelofelijk bekend is dat de meeste mensen ter wereld bekend zijn met de skyline. Het is een stad die zo vaak voorkomt in films en televisie dat er veel locaties zijn waarvan je het gevoel hebt er al eens te zijn geweest. Maar het is natuurlijk een ding om New York op televisie gezien te hebben, en een ander om het in het echt gezien te hebben. In 2026 wordt het WK voetbal in de VS, Canada en Mexico gehouden. Dus de komende jaren zijn leuke jaren om een familievakantie naar de VS te boeken. In dit artikel bespreken we welke dingen om te doen leuk zijn in New York. We richten ons vooral op familie activiteiten die je met het hele gezin kunt doen.     

Bereid je goed voor

Natuurlijk is een reis naar New York met kinderen heel goed mogelijk, maar het vraagt wel wat voorbereiding. New York is een drukke en chaotische stad. Je moet goed op je kinderen letten en het is misschien slim om sommige toeristische attracties te vermijden. Times Square is niet zo bijzonder als het lijkt en vaak ongelofelijk druk, chaotisch en zelfs vies. Niet een hele fijne plek om met je familie rond te lopen. Let ook goed op met het gebruik van de metro in New York. De metro is een prima en effectieve manier van vervoer in New York maar vaak ook chaotisch en verwarrend, zeker als je er nog nooit gebruik van heb gemaakt. Bereid je daarom goed voor zodat je weet hoe het metrosysteem werkt. Het laatste wat je wilt is dat je een van de kinderen kwijtraakt bij een metrostation. New York is trouwens een stad die niet op een dag te bekijken is, we raden aan om er zeker vier tot vijf dagen voor uit te trekken. 

Vrijheidsbeeld

Natuurlijk is een van de meest iconische onderdelen van New York City het vrijheidsbeeld op Ellis Island. Dit is absoluut het bekijken waard. Maar New York heeft nog veel meer te bieden dan alleen het Vrijheidsbeeld, hoor. Zo is het immigratiemuseum op Ellis Island echt iets wat je niet mag missen. Als je met kids gaat, is het wel handig als ze al een beetje van de geschiedenis van Amerika afweten. Dan snappen ze het allemaal net wat beter. Met hele kleine kinderen is dit museum voor hen in ieder geval minder interessant.  

Central Park & de Dierentuin

Niet alleen toeristen zijn soms overweldigd door de chaos en drukte van New York City. Dit gebeurt ook bij de New Yorkers die er wonen. Daarom heeft de stad Central Park, een prachtig groot park in het midden van Manhattan. Zodra je het park inloopt zal de herrie van de stad naar de achtergrond verdwijnen en zul je in een oase van rust zijn. Zeker in de lente is Central Park echt prachtig en ook een leuke plek voor je kinderen om te spelen. Ook is er een kleine dierentuin in het park. Je kinderen zullen dit park herkennen van de animatiefilm Madagascar.

New York uitzichten

New York is ook beroemd om zijn skyline. Het is een must om minimaal naar de top van een van haar iconische skyscrapers te gaan om van het uitzicht te genieten. De vraag is natuurlijk welke skyscraper je kiest. Er zijn verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld naar het Empire State Building, maar verwacht wel hogere prijzen en drukte. Een andere optie is het Rockefeller Center er vlak naast. Iets minder hoog maar net zo mooi. Verder heb je nu ook een One World Observatory in de nieuwe World Trade Center toren. Dit is het hoogste en misschien wel het mooiste uitzicht.

Bezoek een sportwedstrijd

Alhoewel in 2026 het WK voetbal in Amerika plaats zal vinden, staan de Verenigde Staten natuurlijk niet zo bekend om het voetbal. De sporten honkbal en American Football zijn groter. New York is beroemd om de New York Yankees en het bezoeken van een wedstrijd is een hele leuke ervaring. Je gaat wel meer voor de sfeer dan voor de sport aangezien honkbal verrassend traag is. 

Verdwaal

Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn is een van de beste manieren om New York te ervaren de benenwagen. Simpelweg door Manhattan lopen is een van de beste manieren om het te ervaren. Aan het einde van de dag zul je wel moe zijn maar ook veel gezien hebben. En het is natuurlijk een goede manier om niet te veel aan te komen want Amerika staat natuurlijk niet bekend om het gezonde eten. Uiteindelijk is New York een prachtige stad die iedereen een keer bezocht moet hebben. Ook met het gezin kun je er een fantastische vakantie hebben.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-01-2024 19:49 | Bijgewerkt op: 04-01-2024 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Voetbal en de stad: activiteiten voor het gezin in New York'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Iedereen moet een keer de stad New York bezocht hebben. Het is een stad die zo bekend is dat de meeste mensen ter wereld bekend zijn met de skyline.


Over de auteur van 'Voetbal en de stad: activiteiten voor het gezin in New York'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon