Trump probeert toewijzing van het WK 2026 te beïnvloeden

President Donald Trump wil dat de Verenigde Staten, Canada en Mexico gezamenlijk het WK 2026 gaan organiseren. Via Twitter heeft hij laten weten dat de landen een sterk bod hebben neergelegd bij de FIFA. Ook spreekt hij schande over landen die niet achter dat bod staan.

De Amerikaanse president is erg actief op Twitter en stuurt af en toe ongenuanceerde berichten de wereld in. Ook dit keer reageert hij erg fel in de richting van landen en de Verenigde Naties die tegen het gezamenlijke bod willen gaan lobbyen. "Waarom zouden wij landen steunen, als zij ons niet steunen?"

Trump probeert de toewijzing van het WK 2026 te beinvloeden

Openbare stemming op 13 juni 2018

De toewijzing van het Wereld Kampioenschap 2026 gebeurt op woensdag 13 juni 2018, een dag voor de aftrap van het WK 2018 in Rusland. De VS zijn niet gekwalificeerd voor dit toernooi. Het stemmen door de FIFA-leden wordt voor de eerste keer in de geschiedenis openbaar gemaakt, zodat geruchten van omkoping en corruptie niet zullen ontstaan.

Slechts twee kandidaten voor de organisatie

De enige kandidaten voor de organisatie van het voetbaltoernooi zijn de Verenigde Staten, Canada en Mexico gezamenlijk, en Marokko. De Amerikaanse landen zijn de grote kanshebber, omdat de benodigde stadions en infrastructuur al aanwezig is in die landen. Marokko zal 14 stadions moeten (ver)bouwen en 100 trainingsvelden moeten aanleggen.

In de gedragsregeld van de FIFA staat dat overheden zich niet mogen bemoeien met de toewijzing van een Wereld Kampioenschap voetbal.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-04-2018 10:00 | Bijgewerkt op: 28-04-2018 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Trump probeert toewijzing van het WK 2026 te beïnvloeden'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Donald Trump spreekt schande over landen die niet achter de toewijzing van het WK 2026 aan de VS, Mexico en Canada staan. Hij twittert over een sterk bod.


Over de auteur van 'Trump probeert toewijzing van het WK 2026 te beïnvloeden'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.