Trump probeert de toewijzing van het WK 2026 te beinvloeden

President Donald Trump wil dat de Verenigde Staten, Canada en Mexico gezamenlijk het WK 2026 gaan organiseren. Via Twitter heeft hij laten weten dat de landen een sterk bod hebben neergelegd bij de FIFA. Ook spreekt hij schande over landen die niet achter dat bod staan.

De Amerikaanse president is erg actief op Twitter en stuurt af en toe ongenuanceerde berichten de wereld in. Ook dit keer reageert hij erg fel in de richting van landen en de Verenigde Naties die tegen het gezamenlijke bod willen gaan lobbyen. "Waarom zouden wij landen steunen, als zij ons niet steunen?"

Trump probeert de toewijzing van het WK 2026 te beinvloeden

Openbare stemming op 13 juni 2018

De toewijzing van het Wereld Kampioenschap 2026 gebeurt op woensdag 13 juni 2018, een dag voor de aftrap van het WK 2018 in Rusland. De VS zijn niet gekwalificeerd voor dit toernooi. Het stemmen door de FIFA-leden wordt voor de eerste keer in de geschiedenis openbaar gemaakt, zodat geruchten van omkoping en corruptie niet zullen ontstaan.

Slechts twee kandidaten voor de organisatie

De enige kandidaten voor de organisatie van het voetbaltoernooi zijn de Verenigde Staten, Canada en Mexico gezamenlijk, en Marokko. De Amerikaanse landen zijn de grote kanshebber, omdat de benodigde stadions en infrastructuur al aanwezig is in die landen. Marokko zal 14 stadions moeten (ver)bouwen en 100 trainingsvelden moeten aanleggen.

In de gedragsregeld van de FIFA staat dat overheden zich niet mogen bemoeien met de toewijzing van een Wereld Kampioenschap voetbal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 28-04-2018 10:00 | Bijgewerkt op: 28-04-2018 | Door: Patrick

Deel 'Trump probeert de toewijzing van het WK 2026 te beinvloeden'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Donald Trump spreekt schande over landen die niet achter de toewijzing van het WK 2026 aan de VS, Mexico en Canada staan. Hij twittert over een sterk bod.