Tijdlijn voor de selectie van speelsteden voor het WK 2026

De FIFA heeft de 23 kandidaat speelsteden meer informatie gegeven over de tijdlijn en de deadlines, als onderdeel van het selectieproces.

De voetbalbond houdt vanaf februari 2021 virtuele één-op-één gesprekken met de stadions om te praten over de infrastructuur rondom het voetbaltoernooi in 2026. 

Vanaf april 2021 zal de FIFA overleg voeren met de verschillende kandidaat speelsteden voor het WK 2026. In juli 2021 zal de FIFA een bezoek brengen aan alle gaststeden in Amerika, Canada en Mexico.

Het is de bedoeling dat eind 2021 de definitieve speelsteden bekend worden gemaakt. Daarbij wordt gekeken naar de infrastructuur en dienstverlening. Steden moeten commercieel het meeste halen uit dit wereldwijde voetbalevenement, ook op gebied van duurzaamheid en mensenrechten.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 26-01-2021 12:12 | Bijgewerkt op: 26-01-2021 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Tijdlijn voor de selectie van speelsteden voor het WK 2026'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De FIFA heeft de 23 kandidaat speelsteden meer informatie gegeven over de tijdlijn en de deadlines, als onderdeel van het selectieproces.


Over de auteur van 'Tijdlijn voor de selectie van speelsteden voor het WK 2026'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig ge├╝pdatet.

HollandsNieuwe