Thema en beeldmerk van WK 2026 bekendgemaakt op 18 mei

Het thema en beeldmerk van het Wereldkampioenschap 2026 wordt op 18 mei bekendgemaakt. Deze bekendmaking wordt uitgezonden vanuit Los Angeles om 4:45 uur (17 mei om 19:45 uur lokale tijd).

Thema en beeldmerk van WK 2026 wordt bekendgemaakt op 18 mei

De bekendmaking van het officiële merk en logo van het WK 2026 vormt een belangrijke mijlpaal voor de organisatie. De FIFA en de gastlanden Canada, Mexico en de VS delen de visuele beeldmerken graag met alle voetbalfans van over de hele wereld.

Vanuit Los Angeles, één van de speelsteden in de VS, wordt het merk live uitgezonden. Daarbij worden speciale gasten uitgenodigd om een spectaculaire show te geven. Het beeldmerk zal op die dag ook in alle andere speelsteden getoond worden, zoals projecties op gebouwen en tijdens speciale evenementen.

De hashtag #WeAre26 is gelanceerd voor de fans om af te tellen naar het WK voetbal in Noord-Amerika. Foto's van mensen en plaatsen worden gebruikt om hun eigen unieke verhaal van het WK te vertellen. Iedere voetbalsupporter wordt via deze hashtag uitgenodigd deel te nemen.

"Het officiële beeldmerk introduceert een nieuw embleem, lettertype en kleurcombinatie. Dit zijn drie belangrijke elementen die het toernooi tot leven brengen de komende maanden en jaren. Ook wordt aan iedere belanghebbende de mogelijkheid geboden om hun eigen verhaal via het beeldmerk te vertellen. Een lokale voetbalfan, een topvoetballer of een bekende locatie kan in de spotlights gezet worden", zei Romy Gai van de FIFA.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-06-2023 11:35 | Bijgewerkt op: 04-06-2023 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Thema en beeldmerk van WK 2026 bekendgemaakt op 18 mei'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het thema en beeldmerk van het Wereldkampioenschap 2026 wordt op 18 mei bekendgemaakt. Alles over het officiële beeldmerk en de hashtag #WeAre26.


Over de auteur van 'Thema en beeldmerk van WK 2026 bekendgemaakt op 18 mei'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe