Opzet WK 2026 met 16 groepen van 3 teams niet definitief

De opzet van WK 2026 met 16 groepen van 3 teams is nog niet definitief. Arsene Wenger van de FIFA zei dat er nog geen definitief besluit is genomen over het format voor het Wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Het WK 2022 was enorm spannend toen de groepsfase zijn hoogtepunt bereikte en alle vier teams tegelijk speelden, maar nu het eindtoernooi werd uitgebreid van 32 naar 48 teams, moet de FIFA een nieuw systeem vinden.

Het is bijna zes jaar geleden dat de FIFA in januari 2017 stemde om de omvang van het WK te vergroten en een format goedkeurde waarbij de 48 teams zouden worden verdeeld in 16 groepen van drie teams, waarbij de top twee doorgaat naar een ronde van 32.

Maar dit zou betekenen dat de twee teams in de laatste groepswedstrijd een specifiek resultaat zouden kunnen spelen om beide teams door te sturen ten koste van het team dat niet speelt, en dit heeft geleid tot een heroverweging. De FIFA heeft zelfs het vooruitzicht geopperd om een ​​strafschoppenreeks te plaatsen aan het einde van elke gelijkspel in de groepsfase , maar zelfs dat zou teams die een specifieke score spelen die voor beide geschikt was, niet overwinnen.

Zondag vertelde Wenger op een persconferentie voor de technische studiegroep van de FIFA dat er drie opties in overweging waren. Naast de optie met drie teams, is een andere suggestie dat er 12 groepen van vier teams zouden zijn, waarbij de beste derde geplaatste teams doorgaan met de top twee. Een derde optie is om het WK op te splitsen in twee afzonderlijke helften van 24, elk met zes poules van vier teams. De winnaar van elke helft zou elkaar ontmoeten in de finale.

"Dit is nog niet beslist", zei Wenger. "maar het zullen 16 groepen van drie zijn, 12 groepen van vier, of twee partijen van zes groepen van vier.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-12-2022 16:34 | Bijgewerkt op: 28-12-2022 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Opzet WK 2026 met 16 groepen van 3 teams niet definitief'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De opzet van WK 2026 met 16 groepen van 3 teams is nog niet definitief. De FIFA onderzoekt hoe men kan voorkomen dat teams het op een akkoordje gooien.


Over de auteur van 'Opzet WK 2026 met 16 groepen van 3 teams niet definitief'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl