Montreal haakt af als speelstad voor het WK 2026

De stad Montreal heeft aan te FIFA te kennen gegeven zich niet meer als speelstad beschikbaar te stellen. De Canadese voetbalbond heeft dit besluit bekend gemaakt, waardoor Montreal geen speelstad van het WK 2026 zal zijn.

De FIFA bedankt de stad voor alle inspanningen en deelname aan het biedproces. De wereldvoetbalorganisatie werkt nauw samen met de bonden van Canada, Amerika en Mexico om te komen tot de beste selectie aan speelsteden. Er zijn namelijk veel goede kandidaten in de drie landen.

De volgende stappen in het selectieproces zijn het bezoeken van de steden in de periode van september tot november 2021. Het proces zal in de eerste helft van 2022 worden afgerond.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 06-07-2021 11:29 | Bijgewerkt op: 06-07-2021 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Montreal haakt af als speelstad voor het WK 2026'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De Canadese stad Montreal heeft aan te FIFA te kennen gegeven zich niet meer als speelstad beschikbaar te stellen voor het WK 2026.


Over de auteur van 'Montreal haakt af als speelstad voor het WK 2026'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN