In groepsfase van WK voetbal in 2026 geen gelijkspel meer

Op het WK 2026 zal niet meer gelijkgespeeld worden, als het aan de FIFA ligt. Met ingang van dit Wereld Kampioenschap wil men een gelijkspel voorkomen in de groepsronden.

Indien er na 90 minuten toch een gelijkspel op het scorebord staat, moeten de landen penalty's nemen. Door een gelijkspel te verbieden, voorkomt de FIFA dat landen onderling een gelijkspel afspreken om beide door te mogen gaan. De laatste wedstrijden in de groepsronden zijn vaak allesbeslissend en hebben beide landen aan 1 punt soms genoeg.

Na de groepsfase van het WK voetbal in 2026 komt er eerst een verlenging na 90 minuten. Bij een gelijkspel na de verlenging worden alsnog penalty's genomen.

Eerder gaf de FIFA al aan het aantal deelnemers uit te willen breiden naar 48. In januari 2017 wordt hierover beslist.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-12-2016 15:00 | Bijgewerkt op: 20-12-2016 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'In groepsfase van WK voetbal in 2026 geen gelijkspel meer'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Op het WK 2026 zal niet meer gelijk gespeeld worden, na 90min worden er penalty's genomen. Hiermee worden onderlinge afspraken voorkomen in de groepsfase.


Over de auteur van 'In groepsfase van WK voetbal in 2026 geen gelijkspel meer'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon