WK 2026 wordt georganiseerd door de VS, Canada en Mexico

Het WK 2026 wordt georganiseerd door de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het gecombineerde bid van de Noord-Amerikaanse voetbalfederaties zijn door de leden van de FIFA met een meerderheid van de stemmen verkozen tot gastland voor het WK voetbal in 2026.

210 FIFA-leden waren aanwezig op het congres, waarvan er 203 landen stemgerechtigd zijn. 

Stemmen:

  • Marokko: 65 stemmen (33%)
  • VS, Canada en Mexico: 134 stemmen (67%)
  • Geen van de bids: 1 stem (1%)
  • Geen keuze: 3 stemmen

KNVB stemt op Marokko

De KNVB heeft gestemd op het bod van Marokko, omdat de voetbalbond zich verbonden voelt met Afrika en Marokko. Hiermee wil Nederland iets terug doen voor wat Afrika en Marokko het Nederlandse voetbal hebben gebracht, waaronder belangrijke talenten.

"De KNVB streeft naar diversiteit op alle fronten in de samenleving, zodat het hun sportieve plicht is om op Marokko te stemmen." zei voorzitter Michael van Praag.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-06-2018 12:30 | Bijgewerkt op: 13-06-2018 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'WK 2026 wordt georganiseerd door de VS, Canada en Mexico'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het WK 2026 wordt georganiseerd door de VS, Canada en Mexico. De Noord-Amerikaanse voetbalfederaties zijn verkozen tot gastland van het WK voetbal in 2026.


Over de auteur van 'WK 2026 wordt georganiseerd door de VS, Canada en Mexico'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig ge├╝pdatet.