Gastlanden zijn automatisch gekwalificeerd voor het WK 2026

De FIFA-raad heeft op 14 februari aangekondigd dat de gastlanden van het WK 2026, Canada, Mexico en de VS, zich automatisch kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Deze lange traditie zorgt ervoor dat alle hosts deelnemen aan het toernooi en houdt rekening met sportieve en operationele overwegingen.

Als gevolg hiervan worden de drie plaatsen van de zes aan Concacaf toegewezen slots afgetrokken.

Hoewel details over de voorbereidende competities in alle confederaties voor het WK 2026 nog moeten worden aangekondigd, kunnen fans uitkijken naar alle gastlanden die strijden op het wereldtoneel.

Bron

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 14-02-2023 21:57 | Bijgewerkt op: 14-02-2023 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Gastlanden zijn automatisch gekwalificeerd voor het WK 2026'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De gastlanden zijn automatisch gekwalificeerd voor het WK in 2026. Canada, Mexico en de VS zijn dus rechtstreeks geplaatst. De UEFA mag 16 teams sturen.


Over de auteur van 'Gastlanden zijn automatisch gekwalificeerd voor het WK 2026'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport