FIFA voorzitter Infantino wil 48 deelnemers op WK voetbal

De FIFA wil mogelijk een Wereld Kampioenschap voetbal organiseren waaraan maar liefst 48 landen deelnemen. Voorzitter Gianni Infantino heeft dit idee al enige tijd in zijn hoofd en heeft het nu voorgesteld in een vergadering van de voetbalbond in het Colombiaanse Bogota.

Eerder gaf Infantino al aan dat hij het aantal deelnemende landen van het WK voetbal wil verhogen van 32 naar 40 landen. Het aantal landen op het WK 2018 en het WK 2022 is al vastgesteld op 32 landen.

Als er 48 landen spelen op het hoofdtoernooi, komt er een voorronde waarin 32 landen in één knock-out wedstrijd strijden om 16 plaatsen. Deze 16 winnaars voegen zich vervolgens in de groepsronde bij de 16 reeds gekwalificeerde landen.

De FIFA denkt momenteel na over dit voorstel om de opzet van het WK voetbal iets te wijzigen. Begin 2017 zal de bond een definitieve keuze maken. Aangezien het WK 2018 en het WK 2022 reeds toegewezen zijn, zal het WK in 2026 voor het eerst met 48 deelnemers gespeeld gaan worden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-10-2016 11:30 | Bijgewerkt op: 04-10-2016 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'FIFA voorzitter Infantino wil 48 deelnemers op WK voetbal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De FIFA wil een WK voetbal organiseren met 48 deelnemers. 32 landen spelen één knock-out wedstrijd en de winnaars voegen zich bij de geplaatste 16 landen.


Over de auteur van 'FIFA voorzitter Infantino wil 48 deelnemers op WK voetbal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com