FIFA keurt beide kandidaten voor het WK 2026 goed

Voor de organisatie van het WK 2026 zijn 2 kandidaten goedgekeurd: Marokko en de VS, Canada en Mexico gezamenlijk. De FIFA heeft na onderzoek besloten dat beide kandidaten voldoen aan de minimumeisen voor het Wereld Kampioenschap.

https://www.wk2026voetbal.nl/nieuwsfoto/fifa-keurt-beide-kandidaten-voor-het-wk-2026-goed.jpg

Sinds 11 augustus 2017 is bekend dat er slechts 2 kandidaten zijn voor de organisatie van het WK 2026, terwijl het biedproces al in 2015 gestart is. In 2018 hebben inspecteurs van de FIFA de landen bezocht en onderzocht. Hun conclusie is dat beide kandidaten voldoen aan de minimumeisen.

Dit betekent niet dat de gastlanden evenveel kans maken op de toewijzing van het toernooi. De risico's in geval van Marokko zijn veel groter dan de risico's bij de VS, Canada en Mexico. 

Marokko heeft bijvoorbeeld nog geen stadions die groot en veilig genoeg zijn voor het WK voetbal, terwijl de andere 3 landen gezamenlijk ruim voldoende stadions beschikbaar hebben.

Ook wat andere accommodaties en transport betreft loopt Marokko ver achter bij de andere kandidaat. De steun van de Marokkaanse overheid is echter wel voortreffelijk, terwijl Trump en zijn regering nogal veeleisen zijn en moeilijk kunnen gaan doen.

De scores zijn:

  • VS, Canada en Mexico: 4 / 5
  • Marokko: 2,7 / 5

De minimumscore was door de wereldvoetbalbond gesteld op 2,7.

Uiteraard zijn de opbrengsten en kosten van het WK 2026 ook van groot belang voor de FIFA:

  • VS, Canada en Mexico: $14,3 miljard opbrengst en $1,9 miljard kosten
  • Marokko: $6,2 miljard opbrengst en $1,6 miljard kosten

Op woensdag 13 juni 2018 wordt bekend gemaakt wie het gastland voor het WK voetbal in 2026 wordt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 01-06-2018 16:30 | Bijgewerkt op: 01-06-2018 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'FIFA keurt beide kandidaten voor het WK 2026 goed'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Voor de organisatie van het WK 2026 zijn 2 kandidaten goedgekeurd: Marokko en de VS, Canada en Mexico gezamenlijk. Marokko scoort echter veel lager.


Over de auteur van 'FIFA keurt beide kandidaten voor het WK 2026 goed'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport