FIFA heeft groot nieuws op 16 juni omtrent het WK 2026

De FIFA kondigt groot nieuws aan omtrent het WK 2026 in Canada, de VS en Mexico. Op donderdag 16 juni wordt live vanuit New York iets bekend gemaakt over de gaststeden.

21 steden uit de drie landen hebben zich kandidaat gesteld voor het WK voetbal dat zal bestaan uit 48 teams. De vice-voorzitter van de FIFA, Victor Montagliani, is niet erg concreet, maar zegt dat het nieuws betrekking heeft op de eerdere fases van het selectieproces en dat keuzes worden gemaakt die het beste zijn voor de sport en alle belanghebbenden.

De stadions zijn erg belangrijk in het selectieproces van de speelsteden, maar ook duurzaamheid, mensenrechten, infrastructuur en de financiële impact zijn onderdeel van de beslissing. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met afgevaardigden van de steden over verschillende onderwerpen.

Meer nieuws over de speelsteden van het WK 2026 volgt op 16 juni.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-05-2022 19:43 | Bijgewerkt op: 24-05-2022 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'FIFA heeft groot nieuws op 16 juni omtrent het WK 2026'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De FIFA kondigt groot nieuws aan omtrent het WK 2026 in Canada, de VS en Mexico. Op 16 juni wordt live vanuit New York iets bekend over de gaststeden.


Over de auteur van 'FIFA heeft groot nieuws op 16 juni omtrent het WK 2026'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe