FIFA heeft 9 steden voor het WK 2026 bezocht en beoordeeld

Op 23 september 2021 eindigde de eerste bezoekronde aan de WK speelsteden voor 2026. Een delegatie van de FIFA, onder leiding van V. Montagliani, bezocht negen steden in de VS.

Boston, Nashville, Atlanta, Orlando, Washington DC, Baltimore, New York/New Jersey, Philadelphia en Miami werden bezocht. Daarbij werden verschillende bijeenkomsten gehouden met het stadsbesturen, stadiondirecties, voetbalclubs, sponsoren en andere belanghebbenden.

Volgens de heer Montagliani is het WK in 2026 een grote mijlpaal in de geschiedenis van het voetbal, en zijn de speelsteden daar volledig van bewust. Hij bedankt elke stad voor het werk, toewijding en passie voor het Wereldkampioenschap.

De overige speelsteden in de VS, Mexico en Canada worden in november bezocht, waarna volgend jaar een definitieve selectie wordt gemaakt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-09-2021 16:57 | Bijgewerkt op: 23-09-2021 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'FIFA heeft 9 steden voor het WK 2026 bezocht en beoordeeld'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Op 23 september eindigde de eerste bezoekronde aan de WK speelsteden voor 2026. De FIFA bezocht negen steden in de VS in het kader van het selectieproces.


Over de auteur van 'FIFA heeft 9 steden voor het WK 2026 bezocht en beoordeeld'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig ge├╝pdatet.

Booking.com