FIFA benadrukt dat toewijzing van het WK 2026 eerlijk is

De toewijzing van het WK 2026 zal eerlijk en transparant verlopen. Dat heeft Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, nogmaals benadrukt. De voetbalbond heeft de regels aangepast, zodat corruptie verleden tijd is.

Bij de toewijzing van het WK 2018 aan Rusland en het WK 2022 aan Qatar deden veel geruchten van corruptie en omkoping de ronde. Sepp Blatter, destijds voorzitter van de FIFA, moest vanwege de schandalen aftreden en mag zich de komende jaren niet meer met de voetbalsport bemoeien.

Infantino zei over het WK 2026 dat de regels zijn aangepast, zodat normen van ethiek, duurzaamheid en mensenrechten gerespecteerd worden. Ook zal het gastland moeten aangeven hoe men omgaat met mensenrechten, arbeidsomstandigheden en het feit dat er voor het eerst 48 landen meedoen.

Bekendmaking op 13 juni 2018

Op 13 juni 2018 zal het gastland van het voetbalevenement bekend worden gemaakt. Dit is een dag voor de aftrap van het WK 2018 in Rusland. Enige kandidaten zijn Marokko en Mexico, Canada en de VS gezamenlijk. 

Alle 211 leden van de FIFA mogen op die dag stemmen, en al deze stemmen worden openbaar gemaakt. De FIFA wil dat er geen enkele twijfel bestaat over de toewijzing van toekomstige Wereld Kampioenschappen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-03-2018 13:15 | Bijgewerkt op: 27-03-2018 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'FIFA benadrukt dat toewijzing van het WK 2026 eerlijk is'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De toewijzing van het WK 2026 zal eerlijk en transparant verlopen. Dat heeft Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, nogmaals benadrukt.


Over de auteur van 'FIFA benadrukt dat toewijzing van het WK 2026 eerlijk is'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport