De toewijzing van het WK 2026 zal transparant zijn

De toewijzing van het WK 2026 zal duidelijk te volgen zijn voor iedereen. Hiermee hoopt de FIFA het vertrouwen van de voetbalwereld terug te winnen.

De voetbalsport wordt steeds populairder en in 2026 zal dat nog steeds zo zijn. De FIFA heeft als doel om de sport te promoten en steeds meer mensen te betrekken bij het voetballen. Mensen moeten dan ook kunnen zien en begrijpen waarom een land het Wereld Kampioenschap krijgt toegewezen.

Toewijzing WK voetbal

De Wereldvoetbalbond heeft een uitgebreid document opgesteld op het biedproces transparant te laten verlopen. Het document is onderdeel van de kernwaarden van de FIFA en is beschikbaar in vier talen.

Het document bestempelt belangrijke elementen van het vernieuwen van het biedproces, waaronder aanbevelingen om de integriteit van het proces te beschermen, de tijdlijn van selectie van het gastland, specifieke vereisen voor het gastland, een gedetailleerde beschrijving van de garanties die de overheid moet verstrekken en regels omtrent bescherming van mensenrechten.

De toewijzing van het WK 2018 aan Rusland en het WK 2022 aan Qatar werd gedaan door middel van omkoping en corruptie. De FIFA wil via een transparante, objectieve en etische toewijzingsprocedure voorkomen dat ook deze keer vermoedens van corruptie ontstaan.

Er hebben zich slechts twee kandidaten gemeld voor de organisatie van het WK 2026:

  • Canada, Mexico en de Verenigde Staten gezamenlijk
  • Marokko

De deadline voor het officieel aanmelden als gastland was 11 augustus 2017, op 13 juni 2018 wordt bekend wie het gastland voor het WK voetbal mag zijn. Op die dag stemmen alle 211 leden.

Het Wereld Kampioenschap in 2026 zal voor het eerst bestaan uit maar liefst 48 deelnemers.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-11-2017 20:00 | Bijgewerkt op: 11-11-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'De toewijzing van het WK 2026 zal transparant zijn'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De toewijzing van het WK 2026 zal duidelijk te volgen zijn voor iedereen. Hiermee hoopt de FIFA het vertrouwen van de voetbalwereld terug te winnen.


Over de auteur van 'De toewijzing van het WK 2026 zal transparant zijn'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon