Gids voor beginners: eerste weddenschap bij een bookmaker

Wie zich voor het eerst verdiept in sportweddenschappen kan snel overweldigd raken door de overvloed aan informatie en aanbiedingen. Om een succesvolle entree te maken in de wereld van sportweddenschappen is het belangrijk om je vooraf uitgebreid te informeren. 

Het moet vooral duidelijk zijn dat alleen gerenommeerde aanbieders van sportweddenschappen in aanmerking komen voor registratie en storting. Alleen dergelijke aanbieders zorgen er immers voor dat zij een officiële vergunning hebben om legaal sportweddenschappen aan te bieden. 

Gids voor beginners: je eerste weddenschap bij een bookmaker

De betrouwbare bookmakers betalen winsten betrouwbaar uit en gaan verantwoord om met de gegevens van hun klanten, zodat deze niet in handen kunnen vallen van onbevoegden. In deze gids voor beginners laten wij zien wat beginners moeten weten voordat zij zich aanmelden bij een aanbieder van weddenschappen en daar hun eerste weddenschap plaatsen.

De juiste aanbieder kiezen

Met het grote aantal aanbieders op de markt is het vaak moeilijk om overzicht te houden en de gerenommeerde aanbieders van de slechte te onderscheiden. Grondig onderzoek naar de afzonderlijke bookmakers is daarbij onontbeerlijk.

Allereerst moeten sportliefhebbers zich informeren over de serieusheid van de aanbieder van weddenschappen. Hierbij moet erop gelet worden dat de bookmaker een geldige vergunning heeft en in de praktijk al bewezen heeft een goede naam te hebben. In dit verband moeten gebruikers ook actuele beoordelingen en ervaringsberichten van andere gebruikers opzoeken om een volledig beeld van de aanbieder te krijgen. Onafhankelijke testrapporten van deskundigen zijn ook nuttig, omdat zij de ernst van de aanbieder goed kunnen beoordelen.

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van de juiste voorspellingsaanbieder is het voorspellingsaanbod. Een goede bookmaker moet immers alle door de klant gewenste sporten en wedopties aanbieden. Ook de beschikbaarheid van live weddenschappen kan een belangrijke factor zijn. Andere belangrijke criteria voor het kiezen van de juiste aanbieder zijn de aangeboden kansen, de gebruiksvriendelijkheid van de website en de klantenservice. Al deze criteria worden in de volgende paragraaf in detail uitgelegd. Ook het bonusaanbod, waar we later dieper op in zullen gaan, speelt een belangrijke rol.

De juiste voorspellingsoptie vinden

Zodra een geschikte aanbieder van weddenschappen is geselecteerd, is het belangrijk om de juiste wedoptie te kiezen. Er zijn verschillende wedopties en sporten waaruit gebruikers kunnen kiezen bij goede bookmakers. Enkele van de meest populaire sporten voor sportweddenschappen zijn voetbal, tennis, basketbal en ijshockey. Er zijn echter ook vele andere sporten, zoals boksen, motorsport, golf en nog veel meer.

Afhankelijk van de sport zijn er veel verschillende soorten weddenschappen. Enkele van de meest voorkomende soorten weddenschappen zijn de win weddenschap, handicap weddenschap, over/under weddenschap en lange termijn weddenschap. De win-weddenschap is de eenvoudigste vorm van wedden waarbij je simpelweg de winnaar van een wedstrijd voorspelt. De handicap weddenschap is een weddenschap op een team om te winnen, waarbij een fictieve score wordt toegevoegd om de kansen gelijk te maken. De over/under weddenschap is een weddenschap op het aantal doelpunten of punten dat in de wedstrijd wordt gescoord.

Gebruikers moeten altijd rekening houden met hun persoonlijke voorkeuren en ervaring bij het beslissen welke van de aangeboden soorten weddenschappen het meest geschikt zijn. Het is belangrijk om alleen weddenschappen te plaatsen waarvan men de werking echt begrijpt. Dit is de enige manier om betrouwbare beslissingen te nemen. Voor beginners is het meestal zinvol om te beginnen met eenvoudige winstweddenschappen.

Informeer je vooraf uitvoerig over de wedstrijd

Om te kunnen beoordelen welke sportweddenschappen zinvol zijn en welke weddenschappen je beter niet kunt plaatsen, is het belangrijk dat je de kansen om een weddenschap te winnen goed kunt inschatten. Op de lange termijn is het niet zo belangrijk om zoveel mogelijk weddenschappen te winnen. Veel belangrijker is het zogenaamde weddenschapssaldo. Zelfs de meest ervaren gokkers zullen steeds weer weddenschappen verliezen. Vooral gebruikers die meer inzetten op outsiders verliezen veel vaker dan dat ze winnen. 

Dit is geen probleem zolang de totale winst groter is dan het verlies. Daarom moeten gokkers hun kansen om een weddenschap te winnen inschatten en vergelijken met de kansen. Als je bijvoorbeeld verwacht dat je een bepaalde weddenschap gemiddeld slechts om de 3de keer wint, heb je voor dergelijke weddenschappen kansen van minstens 3,1 nodig om de tip de moeite waard te maken. Om de winkansen goed te kunnen inschatten, is het belangrijk om alle informatie over eerdere resultaten, de vorm van de spelers en andere factoren te gebruiken voordat de weddenschap wordt geplaatst.

Kies de juiste stortingsmethode

In de regel eisen online bookmakers dat uitbetalingen met dezelfde methode worden gedaan als de storting. Gebruikers moeten hiermee rekening houden als zij hun uitbetaling met een bepaalde methode willen ontvangen. Verder moeten gokkers rekening houden met limieten en eventuele kosten die de bookmaker in rekening brengt. 

Sommige bookmakers kunnen kosten in rekening brengen voor stortingen en opnames, vooral voor kleine stortingen. Hier is het belangrijk om na te gaan of er alternatieve methoden zijn of in ieder geval betaalmethoden met relatief lage kosten. Wie onmiddellijk na het storten een weddenschap wil plaatsen, moet ook een methode kiezen waarbij het geld onmiddellijk wordt bijgeschreven.

Terwijl sommige betalingsmethoden zoals e-wallets een voorafgaande registratie bij de betalingsprovider vereisen, kunnen andere methoden met de normale lopende rekening worden gebruikt. Gebruikers moeten zich informeren over de aangeboden betalingsmogelijkheden en de voor hen persoonlijk meest geschikte optie kiezen.

Goed gebruik maken van bonussen bij de aanbieder van weddenschappen

Veel aanbieders van weddenschappen bieden aantrekkelijke bonussen aan. Deze bonussen kunnen bijvoorbeeld worden toegekend in de vorm van gratis weddenschappen of bonuskredieten. Beginners moeten echter een paar belangrijke dingen in gedachten houden bij het gebruik van deze bonussen:

Ten eerste moeten zij ervoor zorgen dat zij kunnen voldoen aan de vereiste voorwaarden voor de bonus. De bonus moet namelijk meerdere keren worden ingezet op weddenschappen met een bepaalde minimumkans om te kunnen worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat weddenschappen met bonusgeld zijn toegestaan voor de door de gebruiker gewenste sporten. Een ander belangrijk criterium voor bonusacties is het tijdsbestek. De gokkers moeten de bonus binnen de aangegeven periode gebruiken om ervoor te zorgen dat deze niet vervalt. 

Daarom mogen met het bonustegoed in geen geval langdurige weddenschappen worden afgesloten, aangezien weddenschappen pas bijdragen aan de vervulling van de bonusvoorwaarden nadat ze zijn geëvalueerd. Als u een bonus wilt ontvangen, moet u er ook voor zorgen dat u zich houdt aan de minimale storting die daarvoor nodig is. Bij sommige bookmakers moet ook een bonuscode worden ingevoerd om aan de promotie te kunnen deelnemen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-05-2023 17:10 | Bijgewerkt op: 21-05-2023 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Gids voor beginners: eerste weddenschap bij een bookmaker'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Gids voor beginners: Alles wat je moet weten voordat je je eerste weddenschap plaatst bij een bookmaker


Over de auteur van 'Gids voor beginners: eerste weddenschap bij een bookmaker'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe