Afrika krijgt meer dan 7 toegangsbewijzen voor het WK 2026

Afrika krijgt meer dan 7 tickets voor het WK 2026. Dat heeft de voorzitter van de FIFA gezegd bij een bezoek aan het continent. Het WK voetbal zal in 2026 gespeeld gaan worden door maar liefst 48 landen.

Gianni Infantino zei tijdens een bijeenkomst in Ghana aan dat het continent sowieso meer dan 7 toegangsbewijzen voor het WK 2026 zal krijgen. Het exacte aantal tickets per continent moet nog verder uitgewerkt worden, maar Afrika ontvangt dus met zekerheid meer tickets dan het huidige aantal van 5.

De FIFA-voorzitter reisde daarna naar een aantal andere Afrikaanse landen, waaronder Zuid-Afrika, Zimbabwe en Uganda. Tijdens deze reis gaf hij aan dat de FIFA meer zal investeren in het voetbal op het Afrikaanse continent. De wereldvoetbalorganisatie zal 88,8 miljoen euro gaan investeren in plaats van de huidige 25,5 miljoen euro.

Aan het WK 2026 zullen maar liefst 48 landen deelnemen in plaats van de huidige 32 landen. Hierdoor stijgt het aantal wedstrijden op het WK voetbal van 64 naar 80.

Onlangs gaf de UEFA ook al aan dat het meer tickets voor het WK voetbal in 2026 wil. De UEFA wil dat Europa 16 landen naar het voetbaltoernooi mag sturen in plaats van de huidige 14. 

Afrika krijgt meer dan 7 toegangsbewijzen voor het WK 2026

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-02-2017 10:30 | Bijgewerkt op: 28-02-2017 | Door: Patrick de Graaf


Deel 'Afrika krijgt meer dan 7 toegangsbewijzen voor het WK 2026'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Afrika krijgt meer dan 7 tickets voor het WK 2026. Het exacte aantal is nog onbekend, maar Afrika ontvangt dus meer tickets dan het huidige aantal van 5.


Over de auteur van 'Afrika krijgt meer dan 7 toegangsbewijzen voor het WK 2026'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl