wk2026voetbal.nl
SPEELSTEDEN

WK 2026 speelsteden

Er zijn 23 speelsteden voor het WK 2026 voorgesteld door de VS, Canada en Mexico. De speelsteden zijn verspreid over de 3 landen. Uiteindelijk zullen 16 speelsteden aangewezen worden.

Dit zijn de WK 2026 speelsteden:

Canada
Edmonton 1-5 miljoen inwoners
Montreal 1-5 miljoen inwoners
Toronto >5 miljoen inwoners
Mexico
Monterrey 1-5 miljoen inwoners
Guadalajara 1-5 miljoen inwoners
Mexico City >5 miljoen inwoners
Verenigde Staten
Seattle 1-5 miljoen inwoners
San Francisco 1-5 miljoen inwoners
Los Angeles >5 miljoen inwoners
Denver 1-5 miljoen inwoners
Kansas City 1-5 miljoen inwoners
Dallas >5 miljoen inwoners
Houston >5 miljoen inwoners
Miami >5 miljoen inwoners
Orlando 1-5 miljoen inwoners
Atlanta >5 miljoen inwoners
Nashville 1-5 miljoen inwoners
Washington D.C. >5 miljoen inwoners
Cincinnati 1-5 miljoen inwoners
Baltimore 1-5 miljoen inwoners
Philadelphia >5 miljoen inwoners
New York/New Jersey >5 miljoen inwoners
Boston 1-5 miljoen inwoners

7 van de 23 bovenvermelde steden zullen afvallen, waarna 16 steden overblijven voor het WK voetbal.

De trainingscomplexen in de steden zijn allemaal van hoge kwaliteit. De meerderheid van deze faciliteiten bestaan reeds of zijn in ontwikkeling. Een klein aantal trainingscomplexen moet gerenoveerd worden en ook moet het kunstgras vervangen worden voor natuurgras.

De faciliteiten voor teams en scheidsrechters voldoen aan de voorwaarden van de FIFA. Dit betekent dat de kwaliteit hoog is, maar ook de reistijden van de stad naar vliegvelden, stadions en trainingscomplexen acceptabel zijn.

WK 2026 speelsteden

Transport en reizen van en naar de speelsteden

Doordat het WK 2026 gespeeld wordt in 3 landen, is goede transport over de landsgrenzen belangrijk. De nationale overheden hebben beloofd dat het transport over de grenzen vlot zal verlopen. Hiervoor zal het vervoer in het kader van het Wereld Kampioenschap speciale documenten gebruiken.

De speelsteden hebben allemaal één of meerdere internationale vliegvelden, zodat voetbalfans van over de hele wereld makkelijk naar de steden kunnen reizen.

Reizen tussen de speelsteden zal voornamelijk via het vliegtuig gaan, aangezien de steden erg ver uit elkaar liggen. Uitzondering hierop zijn de steden aan de oostkust van de VS, waar vervoer over de weg en per trein ook realistisch is.

Transport en reizen in en rondom de speelsteden is in de meeste steden voldoende gewaarborgd. De infrastructuur heeft genoeg capaciteit om de grote mensenmassa tijdens een voetbalwedstrijd aan te kunnen. Een paar steden moet hun infrastructuur uitbreiden voor het WK 2026.


Deel 'WK 2026 speelsteden - 23 steden verspreid over de 3 landen'

Er zijn 23 speelsteden voor het WK 2026 voorgesteld door de VS, Canada en Mexico. 16 steden worden gekozen en zijn verspreid over de 3 gastlanden.

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!